Friday, June 11, 2010

Style Rambut Mengikut Bentuk Muka…

Potongan rambut sangat2 penting bagi perempuan kerana rambut adalah mahkota semulajadi kita. Tetapi terdapat sesetengah wanita yg tak berape nak concern pasal rambut diorang. Which is very bad…
Kat sini saya nak share some tips panduan pilihan style rambut mengikut bentuk muka… :)



Bentuk Bulat

Bentuk wajah bulat tak boleh menggayakan gaya rambut sebarangan sebab, silap gaya lain jadiknye..haha. Boleh buatkan wajah tembam bertambahlah tembam. Untuk wajah kelihatan tirus, pastikan rambut tak terlalu kembang atau try potongan bertingkat mengikut bentuk muka. Avoid dari memotong rambut paras dagu!!






Bentuk Hati

Selalunya bentuk wajah camni mempunyai dahi yang luas/lebar dengan bentuk muka tirus ke bawah. Untuk bentuk wajah yang seimbang, try potongan panjang mengikut tepi muka ataupun potong rambut ke depan cecah kening untuk menutup sebahagan dahi.



Bentuk Bersegi

Wajah yang bersegi selalunya mempunyai garis rahang yang agak jelas. Try potongan rambut kerinting atau wave sebab lagi sesuai..







Bentuk Oval

Bagi mereka yang memiliki muka berbentuk oval, dun worriii….Semua style rambut in dengan muka bentuk Oval.
Itulah dia beberapa tips panduan gaya rambut mengikut bentuk Muka anda.





Diharapkan panduan ini dapat membantu anda agar gaya rambut yang digayakan sesuai dengan bentuk Muka korang... So, bolehlah check balik samada style rambut korang tu sesuai ke tak..ok.

No comments: